Zgodba inkubiranca

Inštitut za razvoj igrač, Klavdija Höfler

Rešimo skupni problem

Magistrica znanosti iz področja managmenta, lastnica blagovne znamke kukuLila in mama dveh otrok ter ustanoviteljica in direktorica Inštituta za razvoj igrač, Klavdija Höfler, je ob razvijanju lastne igrače naletela na veliko izzivov iz katerih se je porodila ideja o ustanovitvi Inštituta za razvoj igrač. Idejo je uspela uresničiti v sodelovanju s slovenskimi proizvajalci igrač, izvajalci storitev, predano ekipo in ob podpori Podjetniškega inkubatorja Kočevje.

Idejo za svojo dejavnost je dobila ob poslušanju zgodb proizvajalcev igrač. Spoznala je, da imajo vsi podobne težave, ki bi jih lahko lažje reševali, če bi se povezali v skupno organizacijo. Začela je tako, da je najprej razvijala svojo igračo, za katero je, v partnerstvu, prejela bronasto nagrado na mednarodnem natečaju A; Design Award & Competition v Italiji, v kategoriji Igrače, igre in hobi izdelki za obdobje 2015 – 2016. Ob tem je, kot pojasnjuje, naletela na veliko težav kot na primer z razumevanjem zakonodaje, testiranj, izbor tekstila s certifikati, marketinga in prodaje. “Veliko časa sem namenila raziskovanju, komuniciranju in povezovanju. Kontaktirala sem proizvajalce igrač, podjetja in druge organizacije, ki sem jih našla na spletu, z namenom posvetovanja o trgu igrač. Na podlagi pridobljenih informacij sem se odločila, da pristopim k ustanovitvi Inštituta leta 2014.” Inštitut, ki je nevladni, neprofitni in zasebni zavod.

Pri izvajanju aktivnosti v zavodu sledijo svojemu poslanstvu, ki je nuditi pomoč pri razvoju igrač, ki bodo zdrave in varne za otroke. “Postati želimo vodilno središče znanja na področju razvoja igrač v Sloveniji, ki deluje v tesni povezanosti s svojimi partnerji iz področja prodaje in nabave igrač, z oblikovalci ter s sorodnimi inštitucijami znanja doma in v tujini. Naša vizija je povezovanje slovenskih proizvajalcev igrač v mreži odličnosti, ki bo vodilna v Sloveniji na področju proizvodnje igrač. Zainteresiranim organizacijam in posameznikom zavod ponuja ustrezno podporo pri vzpostavitvi stikov, sodelovanju in pripravi skupnih projektov in programov. Posredovali bomo informacije iz področja igrač in omogočali izobraževanja za zainteresirano javnost. Zavod bo spodbujal gospodarsko sodelovanje s promocijo slovenskih igrač v Sloveniji in tujini in tako pripomogel k razvoju trga igrač v Sloveniji in tujini. V prihodnosti želimo, poleg igrač, zajeti še druge izdelke za otroke in družine, prosti čas, učenje in zabavo,” je pojasnila Klavdija Höfler.

Sodelovanje z inkubatorjem

S Podjetniškim inkubatorjem Kočevje je Klavdija Höfler pričela sodelovati leta 2016, ko je svojo poslovno idejo o Inštitutu za razvoj igrač prijavila na javni natečaj za Najboljšo podjetniško idejo v občini Kočevje in prejela prvo nagrado. “S pomočjo mentorjev sem svoj poslovni načrt še dodelala in se udeležila Startup vikenda v Kočevju, in sicer pod okriljem Podjetniškega inkubatorja Kočevje, s katerim smo po zmagi sklenili enoletno pogodbo o sodelovanju. Po tem obdobju pa še vedno lepo sodelujemo,” je povedala Klavdija Höfler ter dodala, da je pomoč, ki so jo prejeli neprecenljive vrednosti in so dobili več kot so pričakovali. V okviru nagrade je Inštitut za razvoj igrač s pomočjo Podjetniškega inkubatorja Kočevje razvil in izdelal celostno grafično podobo, oblikoval in začel izvajati nekatere storitve, ki jih trg potrebuje, dobil mentorstvo in svetovanje za uresničitev poslovne ideje, izdal fizični e-katalog igrač ter drugih izdelkov za otroke z namenom promocije slovenskih igrač in proizvajalcev, kupil standarde iz področja igrač pri Slovenskem Inštitutu za standardizacijo,… V nadaljevanju pa jim še vedno nudijo pomoč pri informacijah glede delovanja inštituta, spletni trgovini, prodaji izdelkov in drugo.

“Tudi ostalim bi svetovala, da se obrnejo na njih zaradi prijaznosti, informacij, znanja in pripravljenosti pomagati. Hvala direktorju Marku Stijepiću in njegovi krasni ekipi za izjemno pomoč in sodelovanje. Brez njih ne bi bili, kjer smo sedaj.”


Sodelovanje inkubatorja

Oblikovanje poslovnega modela

Celostna grafična podoba

Povezovanje z zunanjimi strokovnjaki

Iskanje finančnih virov

Gostovanje spletne strani

Prototipiranje izdelkov

Mednarodna promocija

Pregled zastopniških pogodb

Osnovno davčno in računovodsko svetovanje

Povezovanje s potencialnimi kupci

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi