Zgodba inkubiranca

Zakladi Kočevske z.o.o., so.p.

Povečajmo lokalno samooskrbo

V okviru Podjetniškega inkubatorja Kočevje je v letu 2015 začela delovati zadruga Zakladi Kočevske, ki je bila ustanovljena kot socialno podjetje. Namen ustanovitve je bil povezati takrat razdrobljene kmetijske pridelovalce za povečanje lokalne samooskrbe in nastopiti s skupno blagovno znamko Zakladi Kočevske. Na začetku se je v zadrugo vključilo sedem zadružnikov, danes jih lahko naštejejo več kot deset. Zadrugo trenutno predstavljajo kmetija Kocjančič iz Gotenice, Bine Likar iz Lukčeve domačije v občini Kostel, kočevski podjetji Recinko in Kočevski les, Razvojni center Kočevje – Ribnica, Slovensko združenje za duševno zdravje Šent, Davor Papež z družinske kmetije Papež v Mozlju, ekološki kmet Gregor Gomol iz Starega Brezja, Suzana Vardijan, ki na bregu prideluje zelenjavo, zeliščarka Ljuba Štefanič in Zavod Nesseltal Koprivnik.

V sklopu zadruge dvakrat na teden deluje tržnica, kjer lokalni proizvajalci ponujajo svoje izdelke. Na Marofu imajo zadružniki svoje njive, vrtičke in drevesnice, kjer še dodatno razširjajo svojo proizvodnjo. Tu so v projekt vključili tudi otroke iz OŠ Ljubo Šercer, kjer je vsak otrok dobil svojo sadiko, za katero bo skrbel.

V kratkem nameravajo na zadrugi odpreti trgovino v središču Kočevja, kjer bodo prodajali izdelke pod sloganom Zakladi Kočevske. V načrtu pa imajo tudi na novo razširiti dodatne vrtičke in njive, ki bodo na Trati.

Tržnica Kočevje

Kočevje − Občina Kočevje je letos obnovila zgradbo poleg kočevske cerkve, ki je bila zadnja desetletja znana kot Likovni salon. Zgrajena je bila v šestdesetih letih kot razdelilnica mleka in nadkrita tržnica. Leta 1966 so kočevski kulturniki v zgornjih prostorih uredili razstavni prostor, zgradbo pa poimenovali Likovni salon. Zadnje desetletje in pol je stavba čakala na obnovo.

Tržnica Kočevje je bila zgrajena v šestdesetih letih kot razdelilnica mleka in nadkrita tržnica. Kasneje se je uporabljala kot razstavni prostor, zgradbo pa so kočevski prebivalci poznali kot Likovni salon. V zadnjem desetletju je stavba čakala na prenovo, kar se je tudi zgodilo. Občina Kočevje je zgradbo obnovila in ji povrnila prvotni tržnični namen.

Stavba je v občinski lasti, v upravljanje jo je prvotno dobila Komunala Kočevje, kasneje pa se je vključila tudi Zadruga Zakladi Kočevske kot promotor tržnice. Danes je tržnica odprta vsako sredo in soboto dopoldne, na tržnici gostuje povprečno 9 prodajalcev z raznolikimi izdelki vse od pekovskih izdelkov pa do mlečnih dobrot in različnega sadja ter zelenjave. 


Sodelovanje inkubatorja

Postopki za ustanovitev podjetja

Iskanje finančnih virov

Prijava na razpise in poročanje

Povezovanje z zunanjimi strokovnjaki

Celostna grafična podoba

Oblikovanje poslovnega modela

Prototipiranje izdelkov

Mednarodna promocija

Pregled zastopniških pogodb

Osnovno davčno in računovodsko svetovanje

Povezovanje s potencialnimi kupci

Iskanje poslovnih prostorov

Gostovanje spletne strani

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi