Zgodba inkubiranca

mila.vert

Tina Logar
Bauchmüller s.p.

Oblačila za ženske iz ekoloških materialov

Ustanoviteljica in oblikovalka blagovne znamke Mila.Vert. Tina je bila že od nekdaj ljubiteljica mode in modnega oblikovanja. Že kot majhna deklica je z babico, poklicno šiviljo, ustvarjala oblačila. Po srednji šoli jo je pot vodila v Ljubljano, kjer je diplomirala na Ekonomski fakulteti, podiplomski študij pa je opravila na Nizozemskem in Švedskem. Že v času študija je razmišljala o razvoju lastne blagovne znamke. Pred tremi leti pa je prišla do precej izoblikovane ideje ter zbrala pogum in ustanovila svoje podjetje.

Pri Mila.Vert izdelujejo oblačila za ženske iz ekoloških materialov, ki so izdelani v skladu s standardi najbolj strogih certifikatov, kot sta GOTS (Global Organic Textile Standard) in IVN Best. Pri svojem delu sodeluje z dvema slovenskima šiviljskima podjetjema in enim pletilnim studiem z dolgoletno tradicijo izdelave visoko kakovostnih pletenin.

Svoje kolekcije dvakrat letno uspešno predstavlja na sejmu trajnostne mode “Neonyt Berlin”, ki poteka v okviru Berlinskega tedna mode. Mila.Vert oblačila je tako sedaj mogoče kupiti v trgovinah s konceptom etične in zelene mode v Avstriji, Belgiji, Nemčiji, Švici, Luksemburgu in na Danskem. V prihodnosti Tina načrtuje prenovo spletne trgovine ter povečanje mreže trgovin po Evropi. Želi si delati tudi oblačila za otroke, vedno več je tudi povpraševanja za izdelavo poročnih oblek bolj minimalističnih oblik.

Sodelovanje z inkubatorjem

Na Podjetniški inkubator se je Tina prvič obrnila leta 2016, ko je potrebovala pomoč pri pripravi razpisne dokumentacije za pridobitev nepovratnih sredstev.

“Do zdaj sem z inkubatorjem sodelovala na področju pridobivanja sredstev pri javnem razpisu, registracije blagovne znamke na evropskem nivoju, nudili pa so mi tudi svetovanja s strani strokovnjakov na določenih področjih. Tako smo s strokovnjaki za PR pripravili uspešno PR kampanjo ob predlanski predstavitvi na sejmu trajnostne mode v Berlinu ter še z eno mentorico sodelovali pri prenovi vizualne podobe blagovne znamke, “ je povedala Tina Logar Bauchmuller ter dodala, da podjetnikom začetnikom svetuje vključitve v lokalne inkubatorje in sorodne organizacije, ki nudijo pomoč na številnih področjih podjetništva ter ustvarjajo dobro okolje za povezovanje med podjetniki.


Sodelovanje inkubatorja

Iskanje finančnih virov

Prijava na razpise in poročanje

Povezovanje z zunanjimi strokovnjaki

Oblikovanje poslovnega modela

Mednarodna promocija

Pregled zastopniških pogodb

Postopki za ustanovitev podjetja

Povezovanje s potencialnimi kupci

Iskanje poslovnih prostorov

Zaščita modela/blagovne znamke

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi