Delo z mladimi

Spodbujamo

Učenje programiranja in naprednih tehnologij

Na rednih tečajih, popoldanskih delavnicah in poletnih taborih navdušujemo in poučujemo mlade o praktični rabi sodobnih tehnologij. Od programiranja, filmskega ustvarjanja do 3D modeliranja in laserskega graviranja.

 

Rešujemo

Podjetniški izzivi v lokalnem okolju

Z osnovnimi in srednjimi šolami sodelujemo pri vodenju podjetniških krožkov. Mladi rešujejo različne izzive lokalnih podjetij in razvijajo lastne podjetniške ideje. Ob tem pridobivajo enkratne izkušnje za življenje.

Med drugim organiziramo natečaj KUL ideja Kočevske, kjer najboljše ideje tudi pomagamo uresničiti.

Ustvarjamo

Robotkanje na šolah

KUBO robotkanje pomagamo uvajati v prvo triado osnovnih šol po celotni Sloveniji. Inkubatorjevi mentorji izobražujejo učitelje po celi Sloveniji in izvajajo predstavitve KUBO robotike v razredih (za več o KUBO robotiki kliknite tukaj).

LEGO robotkanje (WeDo 2.0 in Mindstorms) izobražujemo celotne generacije osnovnošolcev od 4. razreda dalje na vseh kočevskih osnovnih šolah.

Usmerjamo

Karierni center za mlade

Osnovnošolci, srednješolci in starši se lahko dogovorijo za individualno svetovnaje o nadaljevnaju šolanja ter možnosti za zaposlitev v lokalnem okolju.

Lokalna podjetja povezujemo z mladimi za sodelovanje v okviru "job shadowinga", delovnega preizkusa, počitniškega dela, štipendiranja ipd.

Mladi ustvarjalci

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi