Išči

Podeljene so nagrade ZLATA ŠAPA 2023

Včeraj, 28. septembra, se je v Kulturnem centru Kočevje odvijal izbor najbolj perspektivnih podjetniških idej v občini Kočevje, ki ga organizira Podjetniški inkubator Kočevje - podelitev nagrad ZLATA ŠAPA 2023. Skoraj polna dvorana obiskovalcev je pobližje spoznala tri finaliste, ki jih je inkubator predhodno izbral na dogodku "Pitch pred komisijo", v sredini septembra. Komisija je takrat izbrala tri najbolj perspektivne. Na včerajšnji večer pa so obiskovalci izvedeli, kdo izmed njih je najbolj prepričal komisijo.

Prireditev je otvoril Plesni klub Rusalka in glasbenica Nataša Zamida, ki so v nadaljevanju izpeljali še dve točki. Eno po intervjujih s finalisti in zadnjo čisto na koncu prireditve. Kulturna točka je povzela bistvo in držala rdečo prireditve - to je pot podjetnika, ki se ujame v svojo mrežo, sreča podpornika, ki mu pomaga in nato skupaj z ostalimi podjetniki razpletejo to zanko, v katero se je ujel in si s skupnimi močmi pomagajo na poti do uspeha - s pomočjo mreženja.

Med govorci so bili direktor Podjetniškega inkubatorja Kočevje, Marko Stijepič, ki je rast podjetniških idej in podjetij v Kočevju primerjal s trenutki, ko je stopil na trenutno pozicijo. Iz števila 5-ih podjetnikov, ki so jim pred 10-imi leti pomagali, se ta številka danes vrti okoli 50. Optimistično, pravi.

Inkubator je s pomočjo TV Kočevje in Centra za mladinsko kulturo Kočevje posnel promocijske videoposnetke s finalisti, ki so se premierno predvajali včeraj. Sledil je pogovor z vsakim izmed finalisti in nato razglasitev rezultatov.

Po govoru podžupana Občine Kočevje, Andreja Mladenoviča, je na oder stopil predstavnik komisije, Nejc Zemljak in razglasil mesta od 1. do 3.

Kakšne so bile razpisane nagrade? Za prvo mesto je bila razpisana denarna nagrada v bruto znesku 2.500 EUR + mentorstvo s strani inkubatorja. Za drugo mesto nagrada v bruto znesku 1.000 EUR + mentorstvo ter za tretje mesto denarna nagrada v bruto znesku 500 EUR + mentorstvo.

Finalisti so se zvrstili po naslednjem vrstnem redu:

1. nagrado je prejela ideja: Liofilizirana hrana za pse Surova hrana za pse Good4dogs

Krajši opis: GOOD4DOGS so pred več kot 6 leti začeli prodajati zamrznjeno surovo hrano za pse v 2. sezoni Štartaj Slovenija. Sedaj so razvili liofilizirano surovo hrano za pse, ki rešuje problem transporta zamrznjenega izdelka in skrajša čas priprave obroka za psa. Liofilizacija oz. "freeze drying" je postopek suženja z zamrzovanjem, kjer hrana ohrani vse hranljive sestavine. Liofilizirana hrana pa je praktično 3 do 5 krat lažja in ne potrebuje hlajenja za shranjevanje. Trenutno jo ponujajo kot priboljšek, kmalu pa bo na policah nov produkt, ki bo dejansko obrok za psa. Priprava bo enostavna - streseš sestavino v posodo, zmešaš z mlačno vodo in v nekaj minutah je surovi obrok za psa pripravljen.

2. nagrado je prejela ideja: Spletna platforma z medicinskimi hipnozami Ponos.si

Krajši opis: PONOS.si ustvarjajo spletni portal z medicinskimi hipnozami in meditacijami dostopnimi 24/7, namenjene posameznikom in zaposlenim, ki se srečujejo z različnimi izzivi današnjega življenja: obvladovanje vsakodnevnega stresa, dovolj dobra skrb za svoje telesne in čustvene potrebe, preprečevanje izgorevanja, krepitev svoje psihične odpornosti za uspešno spoprijemanje z vsakodnevnimi izzivi ter grajenje dobrih delovnih in zasebnih odnosov. Posebnost njihovih meditacij je v tem, da so v slovenskem jeziku in prilagojene na spol.

3. nagrado je prejela ideja: Trajnostna kozmetika Clayona

Krajši opis: Polona izdeluje trda mila za telo in obraz pod blagovno znamko Clayona. Za barvni odtenek in zaradi edinstvenih zdravilnih lastnosti, milu primeša raznobarvne gline. Znano je, da glina doda kar je premalo in odvzame kar je preveč in takšen učinek ima tudi na kožo. Z izdelavo je začela zaradi lastne potrebe po bolj koži prijazni in negovalni kozmetiki, ki pa je obenem tudi bolj prijazna naravi. V prihodnosti načrtuje razvijati nove produkte in pri teh skrbeti za naravo s trajnostno naravnanostjo.

Po podelitvi nagrad in fotografiranju so prisotni smisel mreženja realizirali s pogostitvijo v preddverju KCK-ja in večer je bil samemu sebi namen.

Prireditev je vodila Sabina Gosenca, ki prihaja iz Dolenjske, natančneje Črnomlja in odlično ter sproščeno opravila svoje delo. Inkubator Kočevje se zahvaljuje vsem kulturnim ustvarjalcem, ekipi KCK, oblikovalki Danaji Padovac za čudovito oblikovan pokal ZLATA ŠAPA 2023, ki sta ga izdelala Anže Kobola ter Matej Erjavec. Zahvala gre ekipi TvKocevje.si za snemanje in montažo promocijskih video posnetkov. Prav tako se zahvaljujejo vsem finalistom, ostalim sodelujočim iz natečaja ter seveda obiskovalcem, ki so s svojo prisotnostjo podprli vse prej omenjene. Upajo, da niso koga pozabili.

Pravijo še, da ta dogodek ne pomeni konca, ampak predstavlja začetek. Vabljeni vsi podjetniki in tisti, ki si to želite postati, da se oglasite na inkubatorju, saj so že v pripravah za natečaj ZLATA ŠAPA 2024. Ne čakajte predolgo.

🎬 Promocijske video posnetke najdete na YT povezavi: https://www.youtube.com/playlist?list=PLQs_XKtHdvEHnBIU68VP5eQrfxW-_8F6Q 

Foto: Nastja Lavrič

Fotografije so sicer dostopne na tej povezavi:
https://nastja60.pixieset.com/zlatasapa2023/ 

 

Da kakšnega podobnega dogodka/novice ali podjetniških delavnic ne izpustite, nas spremljajte na naši Facebook strani

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi