Išči

19.6.2019 - Kava za idejo #22: Zgodba skodelice kave iz brazilskega gorovja Caparaó

sreda, 19. junij 2019, ob 17h  (do 18.30)
KCK letni vrt (Trg zbora odposlancev 62, Kočevje)

Si težko predstavljate jutra brez požirka prave, močne in omamno dišeče kave? Za večino nas vsak dan znova prva misel, eden prvih užitkov. Pa se kdaj vprašamo, kako je prišla na našo mizo, kje je zrasla, kdo jo je posadil? Pridružite se nam in izvedeli boste več o poti te magične rastline. Hkrati pa boste lahko poizkusili nekaj kavic iz brazilskega gorovja Caparaó z Belokranjcem Rokom Fabjanom, lovcem na Brazilske kave.

ok Fabjan, doma iz Črnomlja, že nekaj let živi v Braziliji in vodi podjetje za prodajo kave. V tako oddaljene kraje ga je pripeljala ljubezen do sedanje žene. Sprva sta nameravala ostati le nekaj časa in se vrniti v Slovenijo. Kmalu pa se je povezal z brazilskimi Slovenci in skupaj so ustanovili slovensko - brazilsko gospodarsko zbornico, z namenom pomoči pri navezovanju gospodarskih povezav.

V tem času se je po naključju srečal s kavo, in sicer na največjem brazilskem sejmu kave v Belo Horizonteju. Brazilija je daleč največja proizvajalka kave na svetu. Rok Fabjan deluje kot lovec na kavo ter povezuje majhne proizvajalce odlične kave s pražilci, trgovci in končnimi uporabniki.

Dodatne informacija: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 041 352 935

SIO 2016 2017 glava trans financerji

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija SIO-Podjetniski-inkubator-Kocevje-2018-19 se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi