Poučna družabna igra KUBO ne jezi se

Sodobni pristopi, kjer učenci skozi igrifikacijo pridobivajo znanja, ki jih predpisuje učni načrt, postajajo vse bolj priljubljeni tako pri učiteljih kot pri učencih. Spoznajte primer dobre prakse, kako lahko z vašimi prvošolčki s pomočjo KUBO robotov ponavljate značilnosti pomladi.
 

KUBO ne jezi se news

 

Le kanček dobre volje je potrebno za nastanek poučnih KUBO vsebin. Z veseljem vam predstavljamo prvo izmed takšnih, ki je nastala s strani KUBO ambasadorke, učiteljice prvega razreda na OŠ zbora odposlancev Kočevje, Nine Ivančič. 


Nina je bila ena izmed prvih KUBO uporabnic v Sloveniji. KUBO robotiko redno uporablja pri svojih urah, učne vsebine pa kreira sama, glede na potrebe razreda. Danes vam prestavljamo njen zadnji robotkarski projekt. Družabna igra 'KUBO ne jezi se' združuje ponavljanje glavnih učnih ciljev iz skopa pomladi (spoznavanje okolja) in osnov programiranja. Hkrati pa se medpredmetno povezuje z matematiko (utrjevanje štetja, seštevanje, odštevanje do 10, uporaba preglednic), likovno in glasbeno umetnostjo. Igra je primerna za mlajše osnovnošolske učence.  


Poučna igra 'KUBO ne jezi se' je preprosta in poteka v parih. Zanjo potrebujete igralno kocko, KUBO robotke, KUBO prazne obleke, KUBO zemljevid Pomlad in KUBO delovne liste. Začne se s kratko zgodbico, nadaljuje pa z različnimi izzivi in ugankami, katere morajo učenci opraviti, da lahko nadaljujejo z igro. 


Preizkusite Ninino pomladno igro 'KUBO ne jezi
 se' v vašem razredu.  


Pišite nam na e-naslov tina@inkubator-kocevje.si in posredovali vam bomo potreben material za izvedbo. 

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi