Noč raziskovalcev v Tehniškem muzeju Slovenije.

V petek, 24. septembra se je v Tehniškem muzeju Slovenije odvila noč raziskovalcev. V prekrasnem poučnem okolju tehniške dediščine, se je med razstavljavci predstavila tudi KUBO robotika
 

KUBO classroom 10

Odziv mladih programerjev je bil navdušujoč. Bistre mlade glave so z zanimanjem osvajale osnove programiranja in hitro napredovale do bolj zahtevnih programskih ukazov. Ideje so švigale po dvorani, nastajali so kompleksni programi. Večer se je bliskovito zaključil, ko smo se morali posloviti od navdušenih mladih robotkarjev. 

Bilo je resnično poučno in hkrati zabavno. Zaradi izjemnega zanimanja smo že dogovorjeni, da bomo pri projektu Noč ima svojo moč sodelovali tudi prihodnji dve leti. 

Se vidimo na noči raziskovalcev 2022.


Nova KUBO mapa z nalogami in rešitvami.

Izvedbo KUBO delavnice v Tehniškem muzeju Slovenije smo vzeli skrajno resno. Zato smo se za ta namen odločili izdelali novo KUBO mapo s karticami, na katerih je zapisana krajša zgodba z nalogami. Ker je vedno priročno pri sebi imeti rešitve, smo za učitelje pripravili tudi te.

Nova mapa Gasilec KUBO in okoljevarstvenik je izredno priročna, saj si jo lahko natisnete sami. Vse kar potrebujete sta dva A3 lista, katera lahko zlepite skupaj in novi KUBO izzivi so pred vašimi učenci. 

Na vsebinskih karticah je zapisana krajša zgodba in naloge, ki so sestavljene iz dveh delov. Skozi različne težavnostne stopnje se bodo učenci naučili osnov programiranja, uporabe funkcij, zank in izdelave podprogramov. Za reševanje vsakega dela bodo učenci potrebovali okvirno do 2 šolski uri.


Sprejmite izziv in vaše KUBO učence pocrkljajte z novimi vsebinami, ki so na voljo pri naših KUBO koordinatorjih. 

Kontaktni osebi:

Adem Ibrahimović:   GSM: 031 522 379, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Tina Južnič:              GSM: 041 205 195, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi