Išči

Finalisti natečaja ZLATA ŠAPA 2024 so izbrani

V sredo, 12. junija 2024, od 15.00 do 21.00, se je na inkubatorju Kočevje odvil dogodek KICK-OFF dogodek ZLATA ŠAPA 2024: Pitch pred komisijo, na katerem se je predstavilo osem podjetniških idej v okviru natečaja ZLATA ŠAPA 2024.

 

 

Ideje, ki so se predstavljale, so bile razdeljene v dve kategoriji (potencialni podjetnik in startup podjetje):

Mednarodni spletni tečaji za kozmetičarke Polonce Trček, virtualni poročni planer Petre Kužnik, turistični produkt Iter apium Ajde Kljun, brivnica za moške Sanje Cilenšek ter Montessori programi in produkti za dojenčke Ize Pintar so inovativne ideje v kategoriji startup podjetij. V kategoriji potencialni podjetnik smo spoznali kunčje mesnine Tilena Volkarja, zdravo obutev FOSPED Leona Porente in savno ob jezeru Ane Lampe.

Komisija je iz vsake kategorije izbrala finaliste, ki bodo prejeli promocijski videoposnetek, mentorstvo, ekspertno svetovanje ter nefinančne nagrade, ki jih nudijo partnerji projekta. Finalisti se bodo v septembru potegovali za prvo mesto na podelitvi nagrad v Kulturnem centru Kočevje (KCK).

Kategorija Potencialni podjetnik:

Tilen Volkar | Kunčje mesnine Volkar – Predelava in prodaja kunčjega mesa, z izdelki kot so klobase, pečenice in hrenovke iz kakovostnega domačega mesa.
Ana Lampe | Savna ob jezeru – Savna ob Kočevskem jezeru, ki ponuja unikatno izkušnjo savnanja na prostem z možnostjo ohladitve v jezeru.

Kategorija Startup podjetje:

Polonca Trček | Mednarodni spletni tečaji za kozmetičarke – Digitalni produkti za izobraževanje kozmetičark, s poudarkom na kakovosti in dostopnosti.
Petra Kužnik | Virtualni poročni planer za vsak žep – Aplikacija za organizacijo porok, ki omogoča pomoč parom pri načrtovanju ne glede na njihov proračun.
Iza Pintar | Montessori programi in produkti za dojenčke z višjimi vibracijami – Programi za mamice in dojenčke, ki združujejo ključne elemente za dobro osnovo v prvem letu otrokovega življenja.

Pia Marincelj Bregar, avtorica slikanic o dojenju Cici in Mici se zaradi nepredvidljive situacije dogodka ni mogla udeležiti, vendar se ji vseeno zahvaljujemo za njen trud in idejo.

Finalisti bodo čez poletje intenzivno delali na svojih idejah, posneli promocijske videoposnetke in uporabili pridobljene nagrade ter svetovanje zunanjih strokovnjakov.

Zahvaljujemo se komisiji, partnerjem projekta, Občini Kočevje, poslušalcem, podpornikom nastopajočih in ekipi inkubatorja. Hvala tudi ekipi Adventure Realm in Niki Močnik za pomoč pri pripravah kandidatov.

V septembru bomo izvedeli, kdo bo najbolj napredoval in ponovno prepričal komisijo na podelitvi nagrad ZLATA ŠAPA 2024 v KCK. Vabljeni, da nas še naprej spremljate in podpirate podjetnike!

 

Fotogalerija dogodka je objavljena na Facebook strani inkubatorja

 

Aktivnosti za podjetnike se izvajajo v okviru Javnega razpisa Podporno okolje 2023-2025, ki ga delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

 

Da kakšnega podobnega dogodka/novice ali podjetniških delavnic ne izpustite, nas spremljajte na naši Facebook straniInstagram profilu ali LinkedIn strani

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi