Išči

Kreativnost v središču: Pregled pete izvedbe K3 Kampa Kreativnosti Kočevsko

Peti K3 Kamp Kreativnosti Kočevje je uspešno zaključen, prinašajoč obilico kreativnosti, inovativnosti ter nepozabnih izkušenj otrokom, staršem in mentorjem. Kamp je potekal od 3. julija do 7. julija 2023 v prostorih Podjetniškega inkubatorja Kočevje in Ljudske univerze Kočevje, kjer se je zbralo 43 otrok, starih med 6 in 15 let.

Med kampom so potekale različne delavnice, ki so zajemale različna področja ustvarjalnosti. Otroci so imeli priložnost izbirati med različnimi moduli, kot so Video produkcija, 3D modeliranje, Kuharska preizkušnja, Robotkanje Lego We.Do 2.0 in Robotkanje Lego Spike. Vsaka delavnica je potekala pod vodstvom izkušenih mentorjev, ki so otrokom prenesli dragocene veščine in znanje.

Delavnica Video produkcije je vključevala spoznavanje osnov snemanja in fotografiranja ter montaže videoposnetkov. Otroci so se naučili uporabljati kamero, zajemati intervjuje in posnetke zakulisja drugih delavnic. Skozi teden so ustvarili 4-6-minutni video povzetek kampa, ki je prikazoval vsakdanje dogajanje skozi oči otrok. Mentorja Klemen Petrič in Jaka Kordiš sta otrokom predstavila osnove fotografije in snemanja ter skupaj z njimi ustvarjala izjemne posnetke.

Na delavnici 3D modeliranja so otroci spoznali osnove računalniškega risanja v 2D in 3D tehniki. Pod mentorstvom Cveta in Jaše so izdelali različne izdelke, kot so ure, nakit, stojala, dekoracije in še več. Vsak udeleženec je izdelal svoj unikaten izdelek, ki mu bo ostal kot spomin na ustvarjalne dni.

Na Kuharski preizkušnji so otroci postali pravi mojstri kuhanja. Mentor Aleksander Gotovac, znan tudi kot Aco, jih je popeljal skozi pripravo različnih jedi in organizacijo kuhinje. Otroci so pripravljene jedi tudi sami postregli ostalim udeležencem kampa, kar je prineslo dodatno zadovoljstvo in ponos.

Robotkanje Lego We.Do 2.0 je otrokom omogočilo spoznavanje znanosti, tehnologije in programiranja na igriv način. Skozi zabavne aktivnosti z Lego komponentami so se naučili osnovnih principov dela in reševanja težav. Mentorica Nina Palčič je skupaj s sodelavko Martino ustvarjala inovativne projekte, ki so vključevali gibanje, športne aktivnosti ter igre na prostem.

Na delavnici Robotkanja Lego Spike pa so otroci nadgradili svoje znanje iz predhodnih delavnic ter se spopadli z zahtevnejšimi projekti. Mentorica Kaja Ferenc, učiteljica matematike in računalništva, jih je navdušila nad programiranjem v okolju Scratch in jim omogočila ustvarjanje kompleksnih robotov ter inovativnih rešitev.

Pred samim kampom smo izvedli tudi izkustveno delavnico Robotkanja v Mestni kavarni Kočevje, kjer so otroci lahko spoznali Lego We.Do in Lego Spike. Delavnica je bila zelo uspešna, saj so se otroci hitro naučili upravljati robote ter ustvarili zabavne projekte.

Kamp K3 je prinesel ne samo nova znanja in veščine, temveč tudi neprecenljivo druženje, prijateljstva in osebno rast. Otroci so se na delavnicah izkazali s svojo ustvarjalnostjo, inovativnostjo in željo po učenju. Kamp je bil odlična priložnost za spodbujanje zanimanja otrok za znanost, tehnologijo, umetnost in podjetnost, saj se lahko že v zgodnjem otroštvu srečajo s takšnimi izzivi.

Organizatorji K3 Kamp Kreativnosti Kočevje, Podjetniški inkubator Kočevje in Ljudska univerza Kočevje, smo izkazali zavezanost spodbujanju kreativnosti in inovativnosti med mladimi ter skrbeli za kakovostno izvedbo kampa. Sodelovanje med izobraževalnimi institucijami in lokalnimi podjetji je ključno za pripravo otrok na prihodnost ter njihovo uspešno prilagajanje hitro spreminjajočemu se okolju.

Kamp K3 je tako uspešno zaokrožil svojo peto izvedbo, pustil nepozabne spomine ter navdušil tako otroke kot tudi starše. Številni udeleženci že nestrpno pričakujejo naslednjo izvedbo, saj so spoznali, da je učenje lahko tudi zabavno in polno novih odkritij.

POVEZAVA DO YOUTUBE POSNETKA DOGAJANJA NA KAMPU

Da kakšnega podobnega dogodka ali delavnice ne izpustite, nas spremljajte na naši Facebook strani

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi