Išči

Robotkanje v Mestni kavarni Kočevje

Kot uverturo v Kamp kreativnosti smo v sredo, 21. junija, popoldne preživeli v družbi mladih robotkarjev in programerjev na izkustvenima delavnicama LEGO WeDo in LEGO Spike. Delavnica je potekala kar sredi mesta - v Mestni kavarni Kočevje, kar se je izkazalo za super odločitev. Starši so si medtem vzeli čas za kavo.

Tokrat smo namesto prostorov Podjetniškega inkubatorja delavnici izpeljali kar v Mestni kavarni Kočevje, kar je še bolj pripomoglo k sproščenemu vzdušju.

Delavnica LEGO WeDo, ki sta jo vodili mentorici Nina in Martina je bila namenjena tistim, ki izkušenj z robotkanjem še nimajo. Mladi programerji so hitro usvojili znanje in že 20 minut po začetku delavnice sestavili robote, ki so se premikali, peli in spreminjali barve.

Za bolj izkušene mlade programerje pa je mentorica Kaja pripravila delavnico Lego Spike, kjer so med drugim sestavili in sprogramirali robota, ki orje njivo, katapultira kocke visoko v nebo in robota, ki udarja ob tla in se pri temu glasno smeji. Ker nismo imeli nogometne žoge, pa smo nogomet igrali kar z robotom.

Ob koncu delavnic, ki sta minili prehitro, smo izmed vseh udeleženih na delavnici, izžrebali srečno nagrajenko, ki je prejela brezplačno vstopnico za Kamp kreativnosti 2023. Na Kampu kreativnosti se nam bo srečna nagrajenka Ajna Omerović pridružila od 3. do 7. julija na Podjetniškem inkubatorju Kočevje in Ljudski univerzi Kočevje.

Da kakšnega podobnega dogodka ali delavnice ne izpustite, nas spremljajte na naši Facebook strani

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi