Ustanoviti podjetje ali začetki kako drugače?

Pogosto, ko se porodi poslovna ideja pričnemo razmišljati, da moramo ustanoviti svoje lastno podjetje. Razmišljamo katero poslovno obliko bomo zbrali, kako bomo vodili poslovne dokumente, koliko davka bo potrebno plačati in kako si bomo izplačali ves dobiček, ki nam ga bo ta ideja prinesla.

Postopek od ideje do ustanovitve podjetja je v večini primerov dolgotrajen in dobro premišljen proces. Predvsem pa ni vedno potrebno ustanovitvi podjetje, ko se nam porodi ideja, temveč preverjanje ideje na trgu.

Katere probleme rešuje? Ali bi bil kdo pripravljen za moj izdelek ali storitev plačati? Pred ustanovitvijo podjetja iščemo odgovore na vse ključne predpostavke, ki jih je potrebno potrditi preden se odločimo za investicijo in razvoj produkta. Odpiranje podjetja pa lahko pride na vrsto ob prvih večjih vložkih oziroma že takrat, ko imamo prototip izdelka oziroma storitve že plasiran na trg in je treba poskrbeti za leganost izvajanja naše ideje (prodaje).

Obiščite nas na Inkubatorju in skupaj lahko razmslimo, kakšna pravno-formalna oblika je najprimernejša za vaš začetek in kako jo razviti v nadaljevanju - če posel zacveti.

Natisni