30.5.2019 - Pasti sodelovanja z agenti, distributerji in zastopniki na tujih trgih

četrtek, 30. 5. 2019, od 10h do 13h
Podjetniški inkubator Kočevje (Trata XIV 6a, Kočevje)

Vabljeni na delavnico z Ivanko Šenk Ileršič, kjer boste izvedeli, katere so najpogostejše oblike vstopa na tuje trge. Ali veste, kakšna je razlika med distributerjem in zastopnikom? Spoznali boste uporabno znanje o sklepanju mednarodnih pogodb, s poudarkom na zastopniški pogodbi, distribucijski pogodbi in na kupoprodajni pogodbi.


Na delavnici boste podrobneje spoznali, katere so oblike in načini vstopa in nastopa na tuje trge ter kaj vpliva na odločitev podjetja glede načina vstopa na trg. Se dotaknili prednosti in slabosti posameznih oblik ter razdelali razliko med zastopniki in distributerji. Naučili se boste veščin in pravil pri sklepanju mednarodnih gospodarskih pogodb ter se ob tem dotaknili, kakšne so priprave pred sklenitvijo pogodbe ter njene bistvene sestavine. Spoznali boste tudi kakšne so razlike med mednarodno kupoprodajno pogodbo, zastopniško ter distribucijsko pogodbo.

Ivanka Šenk Ileršič, magistrica ekonomskih znanosti s področja mednarodnega marketinga, ima dolgoletne izkušnje na vodstvenih in vodilnih mestih na področju internacionalizacije podjetij ter trženju in prodaji njihovih izdelkov na tujih trgih. V podjetjih, kjer je bila zaposlena je zgradila in organizirala celotno prodajno mrežo na trgih Avstrije, Nemčije, Švice in Italije. Njena velika prednost je znanje tujih jezikov, brez katerega bi bilo delo na tujih trgih praktično nemogoče. V zadnjih letih je sodelovala z različnimi slovenskimi podjetji na področju svetovanja pri vstopanju na tuje trge, iskanju novih poslovnih partnerjev (kupcev), raziskavi trga, operativni izvedbi (formalno-pravni del) izvoznega poslovanja (naročanje, pogodbe, sejmi, reklamacijski postopek itd.). Ima izkušnje pri nastopanju na najpomembnejših mednarodnih sejmih v Evropi, pripravi in šolanju osebja za nastop na sejmih, pripravi vabil za obstoječe in potencialne kupce, spremljanju in vodenju razgovorov s kupci na sejmih, organizacijo posejemskih aktivnosti. Je višješolska predavateljica za predmete Mednarodno poslovanje, Trženje in Prodaja ter avtorica učbenikov s tega področja.

Dodatne informacije: Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 041 352 935

SIO 2016 2017 glava trans financerji

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija SIO-Podjetniski-inkubator-Kocevje-2018-19 se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

Natisni