12.3.2019 - Kava z idejo #20: Inovativni leseni izdelki

torek, 12.3.2019 ob 17:30
Mestna Kavarna Kočevje (TZO 2, Kočevje)

Tokrat predstavljamo tri ustvarjalce, ki z dovršenim dizajnom in kreativnostjo lesu ustvarjajo dodano vrednost. Aleš Lesar iz podjetja Arts d.o.o. razvija z akademskim slikarjem Tilnom Žbono inovativne zvočnike iz butičnih vrst lesa. Gregor Cuzak je kolo Woodster pripeljal vse do Severne Amerike. Aleš Žagar iz podjetja KRCL je na svoji poslovni poti obrnil nov list in se posvetil izdelavi vrhunskih lesenih brunaric in drugih izdelkov.

Gostje: Gregor Cuzak, Aleš Lesar, Aleš Žagar

Prijavite se tukaj

Slovenija je prekrita z gozdovi, v Evropi zaseda celo tretje mesto po prekritosti z gozdom, takoj za Švedsko in Finsko. Na 20. Kavi z Idejo vam zato predstavljamo ustvarjalce, ki z dovršenim dizajnom in kreativnostjo lesu ustvarjajo dodano vrednost. Aleš Lesar iz podjetja Arts d.o.o., razvija z akademskim slikarjem Tilnom Žbono inovativne zvočnike iz butičnih vrst lesa. Gregor Cuzak je kolo Woodster pripeljal vse do Severne Amerike. S svojo inovativnostjo in tehničnimi rešitvam ter naravnimi materiali je dokazal, da se lahko premikajo tradicionalne meje pri uporabi lesa. Aleš Žagar iz podjetja KRCL je na svoji poslovni poti obrnil nov list in se posvetil izdelavi vrhunskih, lesenih brunaric, hkrati pa ustvarja inovativne hišice na drevesih, otroška igrala, nadstreške in izdelke za vsako dnevno domačo uporabo. Vsem trem je skupna točka, da so kos lesa spremenili v butični izdelek in ga na trgu tudi prodali.

Dodatne informacije: Andrej Mladenović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 352 935

SIO 2016 2017 glava trans financerji

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija SIO-Podjetniski-inkubator-Kocevje-2018-19 se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

Natisni