28.2.2019 - Kava z idejo #19: Kako registrirati turistično kmetijo

četrtek, 28. 2. 2019, ob 17.30
Mestna kavarna Kočevje
gost: Albin Likar, Lukčeva domačija

Na predavanju boste na praktičnih primerih spoznali, kaj vse spada med dejavnosti in presenečeni boste, kaj vse lahko opravljate na turistični kmetiji ter kako na najlažji način registrirati in opravljati te dejavnosti.

Kmečki turizem je oblika turizma, ki se je razvila iz potrebe po protiuteži turističnih središč. Vse več turistov se odpravlja v naravo, kjer uživajo v lepotah narave in domači kulinariki, zato je zanimanje za kmečki turizem močno naraslo. Izbirate lahko med več kot 120 različnimi dopolnimi dejavnosti zato se marsikdo že ob pomisli na urejanje administracije hitro premisli.

Albin Likar z ženo Andrejo že vrsto let uspešno vodi prvo igrificirano turistično kmetijo v Sloveniji. Lukčeva domačija privablja številne goste iz celega sveta in poskrbi za gosta v celoti od kulinarike do zabave in seveda prenočišča. Spopadali so se s številnimi izzivi in jih vse z vztrajnostjo rešili. Zato ni boljšega predavatelja, ki vas bo skoraj lastno zgodbo in izkušnjo popeljal do razumevanja vseh zmožnosti turističnih kmetij in načine, kako legalizirati vrsto dejavnosti na kmetiji - od turizma pa vse do kuhe žganja.

Dodatne informacije: Andrej Mladenović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 352 935

 

SIO 2016 2017 glava trans financerji

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija SIO-Podjetniski-inkubator-Kocevje-2018-19 se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

 

 

Natisni