Tekmovanje POPRI predizbor JV Slovenija (prijave do 5.2.2019)

POPRI so največje slovensko tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Podjetniški inkubator Kočevje, Razvojni center Novo mesto in RIC Bela krajina in  pripravljamo prvo regionalno tekmovanje, ki služi kot predizbor podjetniških idej za državno tekmovanje POPRI 2019 v Novi Gorici.

Zakaj to delamo?
Osnovni namen projekta je prispevati k dvigu sposobnosti mladih na področjih inovativnosti, sprejemanja tveganj, komunikacije, timskega dela in uresničevanja svojih podjetniških zamisli.

POTEK TEKMOVANJA in PRIJAVE

  • Edinstveno podjetniško idejo prenesi iz svoje glave na papir v predlogi, ki jo najdete tukaj glede na kategorijo: osnovnošolci, srednješolci in študentje/mladi do 29 let.
  • Izpolnjen poslovni model pošlji do 5. februarja 2019 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Strokovna komisija bo prispele poslovne modele pregledala in v vsaki starostni kategoriji izbrala najboljše, ki bodo vabljeni na predstavitev.
  • Predstavitev najboljših poslovnih modelov posameznih kategorij bo 12. februarja 2019, v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik (Podreznik 15, 8000 Novo mesto).
  • Za predstavitev je namenjenih največ 10 minut – 5 minut je na voljo za predstavitev poslovnega modela in 5 minut za vprašanja komisije.

 

Za POPRE iščemo mlade, ki še nimajo svojega podjetja

Na tekmovanje se tako lahko prijavijo mladi, ki živijo ali se šolajo v občinah Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog – Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk.

Starostne kategorije udeležencev:

  • osnovnošolci (7., 8. in 9. razred),
  • dijaki,
  • študentje in mladi do 29. leta, ki še nimajo svojega podjetja.

Več o tekmovanju POPRI najdete na tej povezavi.

Komisija bo v vsaki starostni kategoriji izbrala dve najboljši ideji, ki se bodo uvrstile neposredno na državno tekmovanje POPRI v Novi Gorici, ki bo 17. aprila 2019.

Nagradni sklad državnega tekmovanja znaša 5.000 EUR, poleg tega se lahko tri najvišje uvrščene ekipe v kategoriji dijakov potegujejo za uvrstitev na mednarodno tekmovanje Genius Olympiad v New York-u.

*Podjetniške ideje, ki na regionalnem tekmovanju v Novem mestu ne bodo izbrane kot najboljše v posamezni kategoriji, lahko vseeno prijavite na predizbor za državno tekmovanje do 20. marca 2019.

 

Potrebuje vaša ekipa pomoč?

Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Ekipa Podjetniškega inkubatorja Kočevje vam bo z veseljem pomagala pri vašem poslovnem modelu ali ostalih vprašanjih vezanih na tekmovanje, lahko pa se dogovorimo tudi za redno mentoriranje na vaši šoli.

Natisni