22.11.2018 ob 14h - networking konferenca "Kočevje 4.0"

četrtek, 22. november 2018 od 14h do 17h
KCK, TZO 62, 1330 Kočevje

V času, ko poteka EU teden robotike, tovarna robotov YASKAWA na Kočevskem pa skoraj že prehaja v fazo testnega zagona, pripravljamo strokovno networking konferenco »Kočevje 4.0« z uglednimi slovenskimi partnerji s področja robotike in avtomatizacije procesov.

Nekateri poudarki iz konference Kočevje 4.0 zbrani v kratkem videu:

 

Program konference:
13.30 – 14.00 Registracija in pijača dobrodošlice
14.00 – 15.00 Predstavitve in primeri dobrih praks

    o RLS Merilna tehnika d.o.o. – Simon Smolnikar
    o TPV d.o.o. Novo mesto – dr. Tomaž Savšek
    o YASKAWA Europe Robotics d.o.o. – dr. Hubert Kosler
    o SRIP - Tovarne prihodnosti – Rudi Panjtar
    o Inštitut Jožef Štefan – dr. Igor Kovač

15.00 – 15.40 Okrogla miza: Industrija 4.0 in njen vpliv na poslovanje in razvoj gospodarstva
15.40 – 16.00 Odmor za kavo in mreženje
16.00 – 16.50 Okrogla miza: Vpliv trenutnih investicijskih vlaganj 4.0 na regijo JV Slovenija s poudarkom na trikotniku Ljubljana–Kočevje–Novo mesto

    o Občina Kočevje, župan – dr. Vladimir Prebilič
    o MELAMIN d.d. Kočevje – dr. Igor Mihelič
    o YASKAWA Europe Robotics d.o.o. – dr. Hubert Kosler
    o TPV d.o.o. Novo mesto – dr. Tomaž Savšek
    o Inštitut Jožef Štefan – dr. Igor Kovač

16.50 – 17.30 Mreženje s pogostitvijo lokalnih dobrot Zakladi Kočevske


Na posvetu bodo obravnavane številne aktualne teme s področja avtomatizacije, robotike, senzorike, ogledali si bomo tudi dobre prakse drugih držav s področja Industrije 4.0. Obravnavana tematika prinaša številne spremembe. A tako velike kot so spremembe, so tudi priložnosti za podjetja. Digitalizacija industrije nudi številne možnosti za rast in zaposlovanje, hkrati pa tudi mednarodno povezovanje v realnem času, usklajevanje izdelkov, prilagajanje proizvodnje brez časovnega zamika ter večjo učinkovitost pri porabi virov in energije.

V predkonferenčnem programu bodo dijaki programa strojni tehnik Gimnazije in srednje šole Kočevje spoznali nekatere praktične vidike industrije 4.0 na praktičnih prikazih s strani podjetij RLS in YASKAWA.

 

Dodatne informacije in prijave: Jernej Kalan, Podjetniški inkubator Kočevje, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

SIO 2016 2017 glava trans financerji

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

Natisni