Orodje za povečanje produktivnosti - Trello

torek, 17.10.2017, 13h-15h
Podjetniški inkubator Kočevje (Trata XIV 6a)

Na delavnici si bomo ogledali praktičen prikaz delovanja spletnega orodja Trello. Z njim si lahko povečamo vsakodnevno produktivnost, boljšo komunikacijo med ekipo, predvsem pa zagotovimo sledljivost večjih projektov. Udeležba je brezplačna, prijava obvezna.

Z aplikacijo Trello lahko v vsakem trenutku preverite v kateri fazi je projekt ali določena dejavnost, delegirate naloge in planirate aktivnosti. Poleg same preglednosti je pomembna tudi terminska opredelitev in členitev velikega projekta na manjše dele. Za ekipno delo je izredno pomembno transparentno delovanje in deljenje relevantnih informacij.

Na delavnici bo tako osnovni princip delovanja preko platforme Trello - v vsakem momentu ima vsak član ekipe dostop do vseh, na projekt vezanih podatkov. Če pa delujete kot posameznik in vse naloge opravljate sami, vam je pomembna celostna slika, ki vam omogoča določanje prioritet in planiranje časovnih okvirjev.

Delavnica je razdeljena na naslednje vsebinske slope:

  • opredelitev zaprte delovne skupine vezane na projekt,
  • zasnovo novega projekta,
  • členitev projekta glede na področje in opredelitev nalog za posamezno področje ali fazo projekta,
  • sledi natančna členitev na naloge in določitev pomembnih parametrov (rok izvedbe, odgovorna oseba) in
  • umestitev nalog znotraj večjega projekta.

Na delavnici pridobljeno znanje
Na podlagi praktičnega primera bo prikazano delovanje in možnosti uporabe brezplačne spletne platforme Trello. Skozi sistematičen pregled aplikacije bo udeleženc že med samo delavnico spoznal in tudi preveril osnovne mehanizme, ki mu bodo omogočali samostojno uporabo tega orodja.
Individualno bo vsak udeleženec delavnice ustvaril svoj profil za prijavo v aplikacijo ter ustvaril in uredil svoj prvi projekt. Za največjo učinkovitost je priporočljivo, da slušatelji s seboj prinesejo prenosne računalnike, sicer pa lahko uporabijo tudi računalnike na Podjetniškem inkubatorju Kočevje.

Delavnico vodi: Tomaž Aupič
tomaz aupic 300Tomaž je gradbeni tehnik in absolvent na Fakulteti za arhitekturo. Trenutno največ energije posveča projektom v mladem belokranjskem podjetju STARKMAT, kjer deluje kot oblikovalec in vodja projektov. Njihov najbolj znan projekt je blagovna znamka Active Chair, za katero so skupaj z inovatorjem Borisom Pfeiferjem zasnovali otroški stol za aktivno sedenje Mushy. Pred tem je praktično znanje in izkušnje na področju oblikovanja in organizacije že med študijem nabiral v različnih podjetjih v Ljubljani.
Sodeloval pri projektih Kluba belokranjskih študentov, kjer je večino svojega dela opravil kot oblikovalec in organizator Klubskih dejavnosti. Pri slednjem se je izkazal kot dosleden vodja heterogenih ekip in dober projektni vodja. In takrat se je spoznal z uporabo spletne platforme Trello, katero za vodenje delovnih nalog dnevno uporablja pri vseh svojih majhnih in velikih projektih.

Natisni