12.3.2019 - Kava z idejo #20: Inovativni leseni izdelki

torek, 12.3.2019 ob 17:30
Mestna Kavarna Kočevje (TZO 2, Kočevje)

Tokrat predstavljamo tri ustvarjalce, ki z dovršenim dizajnom in kreativnostjo lesu ustvarjajo dodano vrednost. Aleš Lesar iz podjetja Arts d.o.o. razvija z akademskim slikarjem Tilnom Žbono inovativne zvočnike iz butičnih vrst lesa. Gregor Cuzak je kolo Woodster pripeljal vse do Severne Amerike. Aleš Žagar iz podjetja KRCL je na svoji poslovni poti obrnil nov list in se posvetil izdelavi vrhunskih lesenih brunaric in drugih izdelkov.

PReberi več...

Natisni

Kul ideja Kočevske 2019 za mlade do 18 let (prijave do 5.4.2019)

KUL IDEJA KOČEVSKE 2019 (Naj podjetniška ideja Kočevske za mlade 2019) je namenjen vsem posameznikom in ekipam posameznikov, mlajšim od 18 let, ki želijo razviti in spraviti v življenje svojo poslovno idejo. Podjetniški inkubator Kočevje pa je tu, da jim to omogoči.

Rok za prijavo: podaljšan do vključno 5. aprila 2019

Celotno besedilo javnega poziva najdete na tej povezavi.

Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

PReberi več...

Natisni

24.1.2019 - Predstavitev mreže centrov za sodelovanje med gospodarstvom, znanostjo in vizualnimi praksami

četrtek, 24. januar 2019 od 14.00 do 15.30
Podjetniški inkubator Kočevje (Trata XIV 6a, Kočevje)

Vabljeni na predstavitev mreže centrov raziskovalnih umetnosti in kulture - sodelovanje med gospodarstvom, znanostjo in vizualnimi praksami. Zagon platorme oz. mreže bo še v prvi polovici letošnjega leta.

Še v letošnjem letu pa bodo v sklopu te platforme objavljeni številni zanimivi razpisi, ki bodo odprti za vse, ki bodo na skupnih projektih povezovali znanost, gospodarstvo in vizualne umetnosti.

Predstavlja: mag. Zoran Poznič, direktor Delavskega doma Trbovlje

PReberi več...

Natisni

Tekmovanje POPRI predizbor JV Slovenija (prijave do 5.2.2019)

POPRI so največje slovensko tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Podjetniški inkubator Kočevje, Razvojni center Novo mesto in RIC Bela krajina in  pripravljamo prvo regionalno tekmovanje, ki služi kot predizbor podjetniških idej za državno tekmovanje POPRI 2019 v Novi Gorici.

Zakaj to delamo?
Osnovni namen projekta je prispevati k dvigu sposobnosti mladih na področjih inovativnosti, sprejemanja tveganj, komunikacije, timskega dela in uresničevanja svojih podjetniških zamisli.

POTEK TEKMOVANJA in PRIJAVE

PReberi več...

Natisni

Tečaj Solidworks - stopnja: NADALJEVALNI (7.-17. januar 2019)

7. do 17. januar 2018 (4 srečanja)
Podjetniški inkubator Kočevje

Novo leto je priložnost za nova znanja in nove izkušnje.

Vabljeni na prvi sklop nadaljevalnih izobraževanj za uporabo programa Solidworks 3D, ki velja za enega najbolj uporabljanih 3D programov v industriji. Obljubljamo vam veliko praktičnih pristopov. Osnovno znanje programa je pogoj za udeležbo.

Delavnice bodo potekale v terminih 7., 10., 14. in 17. januar 2019. Termini bodo izključno v popoldanskem času od 17. ure oziroma po dogovoru med tečajniki in predavateljem.

LINK DO PRIJAVNICE: tukaj si shranite PDF, ga izpolnite, shranite in pošljete nazaj na e-mail

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Natisni